Menu

Nieuwsbrief Damesdag November 2022

Geplaatst: 15-11-2022

Contributie Damesdag

Veel is in de afgelopen tijd duurder geworden, maar het goede nieuws is dat de contributie voor de Damesdag ook in 2023 hetzelfde blijft. Met het bedrag van € 27,50 en ongeveer 200 leden gaan we ook in 2023 weer mooie wedstrijden voor al onze damesdag leden organiseren.

Tot slot

Natuurlijk nemen wij ook in de wintermaanden altijd de pitchfork mee en wij gebruiken hem! En wij leggen alle plaggen terug zodat ook in de winter onze baan er mooi bij ligt.

Wij wensen iedereen goede en gezellige wintermaanden en houdt de virussen buiten de deur!!

 

 

Komende activiteiten

Op 29 november is de Sinterklaaswedstrijd, een 9 holes shotgun met een gezellige nazit in passende sfeer. Voor dit jaar heeft Sint besloten dat hij cadeautjes wil geven aan de kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. De voedselbank was erg blij met dit voorstel.

We vragen daarom aan alle dames die meedoen met de Sinterklaaswedstrijd om één (meer mag ook) cadeautje mee te nemen voor een kind. Dat cadeautje is bij voorkeur nieuw, maar mag ook gebruikt zijn. In dat geval moet het wel goed schoon, heel en compleet zijn en nog in de originele verpakking zitten. GEEN knuffels, wel bv spelletjes, leesboekjes, knutseldingen, viltstiften, kleurboeken etc. De pakjes hoeven niet te worden ingepakt zodat de ouders zelf kunnen kiezen wat ze voor hun kind geschikt vinden.

Op de wedstrijdkalender volgt hierover binnenkort meer informatie.

In het winterseizoen worden weer meerdere spelvormen georganiseerd, waarbij uiteraard de maandelijkse matchplay wedstrijd niet zal ontbreken.

 

 

Wisseling van de wacht!

Tijdens de slotdag werd van drie ingewerkte commissieleden afscheid genomen. Wij zijn Coosje Brunnekreeft, Thea de Beijer en Jet Nabuurs, onze voorzitter, zeer dankbaar voor hun inzet en toewijding in de afgelopen jaren.

Marianne Smits, Gerda Nagtegaal en Annick van der Wissel volgen hen op. Nelly van Daal is de nieuwe voorzitter en Irma Austie de vice-voorzitter. Een vernieuwde ploeg waarmee we vol vertrouwen het nieuwe jaar ingaan.

 

 

Slotdag

Er werd door 88 dames gespeeld onder, voor de tijd van het jaar, fantastische weersomstandigheden. Door de baan was er voor wat extra energie een heerlijke appelflap. Na afloop waren er veel prijzen uit te delen. De 18-holes Beatrijs Klein beker werd gewonnen door Franca Rompen en de 9-holes door Marianne Gietman. De jaarprijs van de damesdag  voor de 18 holes was dit jaar voor Jolanda de Jong en de 9 holes jaarprijs was voor Mieke van de Wetering. 

Tijdens de heerlijke lunch, met een drankje erbij, zat de sfeer er goed in.

Met de vlaggetjes waarop de dames tips en adviezen voor nog meer speelplezier voor de komende jaren hadden geschreven werd het 7e lustrumjaar op een schitterende wijze uitgezwaaid. De commissie gaat enthousiast met alle adviezen aan de slag.

Sponsorwedstrijd

De Damesdag heeft besloten om vanaf 2022 voor de jaarlijkse sponsorwedstrijd een plaatselijk goed doel te kiezen. Dit jaar is de keuze gevallen op Het Marikenhuis, een ontmoetingsplek  voor mensen  die geconfronteerd worden of zijn met kanker, voor (ex-) patienten en hun naasten. Onze sponsorwedstrijd was specifiek het project LEF!, gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Zie ook https://www.marikenhuis.nl

De opbrengst van de sponsorwedstrijd van 27 september is €637,50. Het bedrag is inmiddels overgemaakt naar Het Marikenhuis. We kregen hierop de volgende reactie:

 “Fantastische opbrengst. Dat zal LEF! Doen leven!
Met Elly, coördinator, zullen we zorgen dat jullie op de hoogte gehouden worden van wat we met jullie geld voor deze jongeren hebben kunnen realiseren.
Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie inzet, met deze fantastische opbrengst als resultaat!
Hartelijke groet, namens bestuur van Marikenhuis,
Wim van Beurden
Vice voorzitter bestuur 

 Ook volgend jaar zal weer een sponsorwedstrijd worden georganiseerd voor een plaatselijk goed doel. Omdat er in het najaar altijd al erg veel wedstrijden zijn zal de sponsorwedstrijd in het vervolg in het voorjaar worden georganiseerd.

Dames-,Heren-, Rabbitsdag (DHR).

Deze gezamenlijke wedstrijd op 6 september was een groot succes met een mooie opkomst van 138 leden. De nazit op het terras was erg  gezellig met een drankje, bitterballen én een prijsuitreiking. De doelstelling om elkaar beter te leren kennen lijkt zeker gehaald.

 

Vierde Nieuwsbrief Damesdag 2022

Na een geweldige zomer vol met warm en droog golfweer is het qualifying seizoen voorbij. Nu even geen zorgen als het tegenzit met de swing of de chip en de ballen net niet in de hole willen vallen. Maar ook in de herfst en de winter blijft het heerlijk om buiten te golfen, met laagjes kleding aan en een warm drankje na.

Lustrumwedstrijd met oudleden van de damesdagcommissie

Eind augustus hebben oud commissieleden met prachtig zonnig weer een 9 holes shotgun gespeeld. Bij de lunch waren ruim 40 leden aanwezig. Het was een feest van herkenning, om elkaar weer te zien en te spreken. De fotopresentatie op het grote scherm riep ook veel herinneringen op én sterke verhalen over avonturen tijdens de vele georganiseerde wedstrijden en de out of bounds uitjes. Het voorstel om deze reünie jaarlijks te organiseren werd met enthousiasme ontvangen en aldus is besloten dat er elke laatste donderdag van augustus een wedstrijd met lunch voor oud commissieleden zal zijn.